Wednesday, December 23, 2009

Djurplågeriet är slut om ni vill det.

Jojomen, det är mycket grisar nu. Inte bara baconsnuvan, den stora julskinkeångesten har nu lamslagit julstöket.
För ett tag sedan hörde jag att avslöjandena av missförhållandena kring grishållningen i Sverige skapade total hysteri bland folk och de ekologiska grisbönderna blev helt nerringda och sålde slut. Ja, någonstans blir jag väl lite glad över det. Att folk gör ett försök, bryr sig och att EKO-bönderna får lite uppmärksamhet och förhoppningsvis chans att utöka sina verksamheter. Men ändå, lite hycklande känns det ju.

Sedan har vi ju del två av det hela: nämligen att smågrisar kastreras utan bedövning.
Det gäller KRAV- och EKO-grisar också gott folk. Varför? För att det luktar piss att steka kött från könsmogna galtar. PISS, I tell you. Ni vet vad jag tycker om det här. Om man inte pallar med att det är ett DJUR man äter, då ska man inte äta det djuret.
Det är som ett dåligt skämt.

Och så en sista känga: om man tror att det är möjligt att äta djur i den ofantliga omfattning vi gör idag utan att det medför att de i princip framställs i fabriker och lastas, paktereras och i övrigt behandlas som andra varor, då är man inte bara naiv, man är rätt dum i huvudet också.
Om ni vill att grisarna ska må bättre, köp ekologiskt kött och köp inte så jävla mycket kött. Eller inget alls. Det här uttjatade gamla "ingen kan göra allt, men alla kan göra något" kan kännas urvattnat ibland, men vad fan. Gör något du tror är bra för världen. Ät inte kött varje dag. Det är inte nödvändigt, inte ens om du tränar. Kroppen kan ändå inte tillgodogöra sig mer än det protein som motsvarar en 90-grams hamburgare varje dag, så någon jävla galopperande proteinbrist kommer ni inte att få .

No comments: